Yıl Sonu Ne Yapıyoruz Beyler!

Tarih : 27 Aralık 2010 Pazartesi

Yazar : Sait Balcıoğlu


Ne kadar çabuk geçti koca bir yıl daha.Takvimlerin 31 Aralık gecesi yıl BAŞI.Ama aynı zamanda da yıl SONU da değilmi? Hristiyanlar güya bu geceyi Hz.İsa (a.s) ın doğum gecesi olarak kutlarlar. Halbuki İsa (a.s)ın 1 ocakta doğduğu belli değildir. 24 Aralık 1 Ocak tarihleri arasında doğduğu kabul edilmektedir.Hristiyanlar noel adı altında dans, içki, çoşku, ağaç süsleme, ışıklandırma, kumar, kadın oynatma ve hindi kesme gibi çeşitli eğlencelerle bu geceyi kutlarlar.

Her ne kadar Hz.İsa (a.s)ın doğum günü kutlandığı ileri sürülse de, bir peygamberin doğum günü, içki içerek, kumar oynayarak, kadın oynatarak tamamen günah denizinin içinde kutlanamaz.

Böylesi günah denizinin içinde kutlanan bir gecede, üstelik ne kitapta ne sünnette ne de sonraki alimlerimizin ictihadında bu geceye dair bir uygulama yok. Öyleyse bir müslümanın böyle bir gece yılbaşı adı altında bir kutlama girişiminde bulunması düşünelemez. Bu geceyi kutlamaya dair yapılan en küçük bir fiil bile kişiyi dinden çıkarmaya neden olacaktır. Çünkü Hz.Peygamber ‘’Kim herhangi bir gruba benzemeye çalışırsa oda onlardandır’’ (Ebu Davut/Libas) buyurmuştur. O’ kendisi bile, Yahudi çocuğunun kendisi gibi tırnak kestiğini görünce tırnak kesme şeklini değiştirmiştir. Amaç Yahudilere benzememek. Acaba onun ümmeti bizler de, bu konulara bu derece hassas mı yaklaşıyoruz, yoksa bizim için hiç farket miyor mu?

Başta da söylediğim gibi yılbaşı Hristiyanlara ait dinsel bir bayramdır.Yıl başı Hristiyanlara ait bir bayramsa % 99 müslüman olan Türkiye’de işi ne? Bizim evimizde işi ne? Bizim televizyonlarımızda işi ne? Bizim ticari şirketlerimizle ne alakası var da şu kadar alışveriş yaparsan milli piyango bileti hediye türünden kampanyalar düzenliyorlar. Noel baba kılıklı adamın bizim sokaklarımızda işi ne? Bu kılıktaki adamın bizim çocuklarımızın arasında işi ne? Sorulacak daha çok soru var…..

Birde işin milli piyango yönü var.Gazetelerde sayfa sayfa reklamlar, insanlara zengin hayelleri kurmalara sebeb olacak sözler, insanlara milli piyango bileti aldırtacak türlü türlü kampanyalar…Maide Süresi 90.Ayeti Kerimesinde ‘’Ey inananlar!İçki, kumar, putlar ve şans okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.’’. Yüce Allah haşa yalan söyler mi? Daha önceki yıllarda milli piyangodan büyük ikramiye kazananların bir kısmı bakın ne hale gelmiş;

2003’te 2 trilyon lira kazanan şahıs 8 yıllık eşini boşamış, yuva dağılmış, bireylerin hali perişan...

2004’te Tokatlı bir şahıs 2.5 trilyon kazandı. Bileti kaybetti kalp krizi geçirdi.

Biraz da eskiye gidelim.30 yıl önce Denizlili birisi büyük ikramiye kazandı. Harcayıp bitirdi. Köyüne döndü. Köylülerin yardımıyla yapılan barakada donarak öldü.

İstanbul’da bir vatandaşımız 3 kez büyük ikramiye kazanmış ama sağ mı bilmiyorum ama geçen yıl bu zamanlar sokakta kağıt toplayarak perişan halde yaşıyordu. Allah demişti ya ‘’şans oyunları şeytan işi birer pislik’’diye. Benim aklım almıyor, insanlar bu durumu bildikleri halde o yaşlı dedeye senin şansın var bana bir bilet çek diye ricada bulunuyorlar. Adam 3 kez kazanmış düştüğü durum belli, hala alacakları bileti ona çektiriyorlar. Ne biçim düşünce, ne biçim şuur ben anlayamıyorum.

31 Aralık yıl sonu gecesi Müslümana düşen görev;
Geçmiş yılda Allah’a layık bir kul olabildik mi?
Allah'ın istemiş olduğu bir hayat sürebildik mi?
Hz.Peygambere layık ümmet görevini ne derece yerine getirebildik?
Her halimizde onu örnek alabildik mi?
Günah sevap dengemiz ne durumda?

Diye kendi kendimizi bir hesaba çekmemeli..Din psikolojisini inceleyen bilim adamları, böyle bir hesabın genelde tatmin eden bir sonuç vermediğini belirtiyorlar..Bizim hesap bizi tatmin eder mi bilmem ama eğer sağ olursak 31 Aralık 2011 YIL SONUNDA hesabımızı tatmin edecek fiillerde bulunmak niyeti ve görüşmek dileğiyle SAYGILAR SUNARIM….

Hasan Hüseyin Özer Evlendi


Aşağı Nezamlar sülalesinden, Geyve esnaflarından (Özerpen) Eyüp Özer'in oğlu Hasan Hüseyin Özer, 19 Aralık 2010 tarihinde dünya evine girmiştir.

Kendisine ve eşine bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz...








Fotoğraflar : Harun Balcıoğlu

Sait Balcıoğlu Karabük'e Atandı

Tarih : 13 Aralık 2010 Pazartesi


İzmit'te sözleşmeli müezzin kayyum olarak görev yapan hemşehrimiz ve site yazarımız Sait Balcıoğlu, sınavları kazanarak, Kadrolu İmam Hatip olarak; Karabük ili Ovacık ilçesi Pelitçik köyüne atandı.

25 Kasım 2010 tarihinde resmen göreve başlayan Sait kardeşimizi, tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.